Domů Blog

Výhled trhu datových center pro rok 2024

0

S tím, jak se svět přizpůsobuje digitální transformaci téměř ve všech aspektech každodenního života, se neustále vyvíjí i odvětví datových center, které hraje v digitalizaci klíčovou roli. Rychlý vývoj trhů s datovými centry a změny v architektuře a designu datových center znamenají, že na začátku nového roku se odvětví datových center pohybuje ve složitém labyrintu výzev a příležitostí, které slibují změnu v jeho trajektorii.

Odvětví datových center prochází vlastní transformací, která zahrnuje využití nejmodernějších technologií k optimalizaci provozu, zefektivnění přidělování zdrojů a posílení bezpečnostních protokolů. Dá se říci, že události v roce 2024 nebudou v odvětví datových center zdaleka „obvyklé“ – počínaje zlepšováním udržitelnosti a energetické účinnosti při současném zvládání rychlého růstu poptávky, neboli efektivně dělat více s méně prostředky, a konče dodržováním regulačních změn.

Faktory ovlivňující růst

Růst trhu datových center ovlivňuje několik faktorů. Patří mezi ně neustálý rozvoj odvětví náročných na data, který urychluje rozsáhlé a nepřetržité zavádění cloudu v organizacích po celém světě. Dalším významným faktorem jsou nové inovativní technologie internetu věcí (IoT) a umělé inteligence (AI).

Umělá inteligence a další digitální řešení hrají ve správě životního cyklu datových center stále důležitější roli. Tyto funkce nejenže monitorují aktuální stav datového centra, ale také poskytují hluboké provozní poznatky a provádějí prediktivní analýzu, což provozovatelům datových center umožňuje řídit výkonnost a také pochopit, kam uložit svá aktiva, a současně vybudovat cestu, kterou k tomu potřebují.

Tyto schopnosti však představují také výzvu. Většina softwaru pro umělou inteligenci se trénuje na obrovském množství dat, takže vznik technologií, jako je umělá inteligence, vedl k obrovskému nárůstu nároků na výpočetní techniku. Podle společnosti TIRIAS Research by datové nároky aplikací generativní umělé inteligence, jako je ChatGPT, mohly do roku 2028 vést k 50násobnému globálnímu nárůstu počtu zpracovávaných úloh. Takový exponenciální růst poptávky spolu s pokračujícím technologickým pokrokem by mohl vést ke změně požadavků zákazníků na design a architekturu datových center. To může vést k potřebě nových a odlišných řešení. Provozovatelé datových center budou přinejmenším čelit naléhavé potřebě většího prostoru pro datová centra a větší hustoty na jeden rack, protože budou maximalizovat nebo rozšiřovat své stávající investice. Budou muset najít prostředky, jak tuto zvýšenou poptávku po energii uspokojit, které bude možné rychle nasadit a efektivně řídit.

Pro rychlé zvýšení dostupnosti se jako jedna z odpovědí na tuto výzvu již objevuje prefabrikace. Modulární datové centrum je přenosná metoda nasazení kapacity datového centra, kterou lze umístit kamkoli je potřeba, takže lze očekávat, že tento trend bude v roce 2024 akcelerovat. Modulární datová centra se obvykle skládají ze standardizovaných komponent, které lze přidat, integrovat nebo dodatečně instalovat do stávajícího datového centra nebo je spojit do systému modulů.

Výkonová omezení

V mnoha zemích nyní platí omezení pro připojování nových velkých zátěží do sítě. Povolení k výstavbě nebo rozšíření je stále obtížnější získat, což vyvolává otázky, kde jsou umístěny klastry datových center. Dosud byla tradičními centry datových center velká města jako Frankfurt, Londýn, Amsterdam, Paříž a Dublin. Důvodem je buď přítomnost sídel společností, nebo přirozené ekonomické výhody plynoucí z robustního telekomunikačního připojení a ideální demografické situace klientů. V současné době však dochází k posunu směrem k odklonu od těchto tradičních center a k zakládání datových center v menších městech v zemích „druhé úrovně“, kde může být omezení dodávek energie menším problémem a kde je snazší získat příslušná povolení. Nevýhodou je samozřejmě potenciální nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Přesto lze očekávat, že se tento trend bude v roce 2024 rozvíjet a v hledáčku se objeví města méně známá pro klastry datových center, jako jsou Varšava, Vídeň, Istanbul, Nairobi, Lagos a Dubaj, která se vyhnou omezením v oblasti napájení.

Výzva k udržitelnosti

Vzhledem k tomu, že datová centra jsou ústředním prvkem téměř všeho, co děláme, je povědomí veřejnosti o jejich přítomnosti a energetických nárocích nevyhnutelné. S tím souvisí i odpovědnost za životní prostředí. Datová centra jsou páteří digitálního světa, a proto ovlivňují způsob, jakým společnost snižuje emise v rámci boje proti změně klimatu. V roce 2024 bude dosažení cílů udržitelnosti i nadále zásadní a pokrok celého odvětví datových center bude pod drobnohledem regulačních orgánů, jako je Evropská unie a americká Komise pro cenné papíry a burzy.

Hledání rovnováhy mezi růstem a udržitelností bude nepochybně náročné. S tím, jak odvětví směřuje k udržitelnější budoucnosti, budou muset datová centra přijmout inovativní strategie, aby minimalizovala svou celkovou ekologickou stopu. Tento požadavek je v souladu s širším závazkem celého odvětví k holističtějšímu přístupu k systémové výkonnosti, který uznává vzájemný vztah mezi technologickým pokrokem a dopadem na životní prostředí. Významnou roli bude hrát energetická účinnost. Dosáhnout více se stejným nebo menším množstvím energie bude opakujícím se tématem v průběhu celého příštího roku, které bude pokračovat i v dohledné budoucnosti.

Stále větší důraz bude kladen na emise, které jsou podle Protokolu o skleníkových plynech, nejběžnějšího standardu pro účtování emisí uhlíku, označovány jako „emisní rozsah 3„. V současné době se velká část trhu zaměřuje na povinnosti v rozsahu 1 a 2, které zahrnují mimo jiné efektivitu využívání uhlíku, efektivitu využívání energie a efektivitu využívání vody. Emisní rozsah 3 však zahrnuje pohled na datové centrum z hlediska udržitelnosti v rámci celého životního cyklu a současně přesouvá důraz z jednotlivých metrik na celkovou systémovou výkonnost. Klíčovou metodou pro měření a řízení této výkonnosti bude digitální technologie s využitím softwaru, který zohledňuje aspekty, jako je dostupnost, škálovatelnost, flexibilita a obchodní účinnost, pro co nejdůkladnější a nejpodrobnější vykazování udržitelnosti.

Toto zvýšené povědomí významně přispívá k tomu, že se v tomto odvětví zavádějí postupy šetrné k životnímu prostředí. Očekávejte, že se do popředí dostanou náhrady dieselových generátorů, bateriové systémy ukládání energie, výroba energie na místě, pokročilé chlazení a další technologie. Součástí toho bude hledání obnovitelných zdrojů energie, které by nahradily nebo posílily stávající dodávky, a zkoumání možností zavedení nebo zvýšení výroby energie na místě z prostředků, jako jsou solární panely a větrné turbíny. Stejně tak bude kladen nový důraz na to, jak mohou datová centra spolupracovat s rozvodnou sítí. O datových centrech interagujících s rozvodnou sítí budeme pravděpodobně slýchat i v roce 2024 a provozovatelé datových center se budou nepochybně chtít dozvědět více o této možnosti, která s sebou přináší výhodu nejen v podpoře dekarbonizace rozvodné sítě, ale také přispívá k jejich vlastním cílům udržitelnosti.

Tlak ze strany regulačních orgánů

Není překvapením, že odvětví datových center přitahuje pozornost regulačních orgánů, které mají za úkol splnit cíl OSN, jímž je uhlíková neutralita do roku 2050. V Evropě je v čele EU, která rychle přehodnocuje diskusi o datových centrech prostřednictvím zásadní revize některých svých hlavních směrnic, včetně přepracované směrnice o energetické účinnosti.

Revidovaná směrnice, která byla zveřejněna v září 2023, zavádí pro členské státy EU povinnost sledovat energetickou náročnost datových center a stanoví, že databáze na úrovni EU bude shromažďovat a zveřejňovat informace týkající se energetické náročnosti a vodní stopy datových center, což je mnohem více než jen kosmetická záležitost. Evropská komise totiž nařídila vypracování studie o energetické náročnosti a udržitelnosti datových center. To znamená, že odvětví datových center by mělo být připraveno na to, že tvůrci politik a regulační orgány zaujmou mnohem tvrdší postoj k ekologické integritě. Odvětví datových center je třeba vzkázat, že je v očekávání zpřísnění pravidel lepší jednat nyní než reagovat později. Převzetí zodpovědnosti do vlastních rukou průmyslu dobře poslouží, určitě z hlediska reputace a pravděpodobně i z finančního hlediska, protože snížení spotřeby energie a vody pravděpodobně přinese dlouhodobé úspory, i když se zohlední náklady na zlepšení.

Zářná budoucnost

Budování robustní digitální strategie se může zdát náročné, ale v dnešní době je pro datová centra naprostou nutností vyvíjet se v souladu se všemi trendy, o kterých se zmiňujeme v tomto článku. S rostoucí poptávkou po výpočetní technice, která vyvolává potřebu rychlosti a optimalizace provozu, je klíčové zajistit efektivní správu prostředí bohatého na data.

Digitální transformace ovlivňuje všechny oblasti života a mění se i způsob podnikání. Je zřejmé, že digitalizace je pro odvětví datových center přínosná a umělá inteligence může tomuto odvětví pomoci stát se více prediktivním než jen reaktivním. Budoucnost odvětví datových center v roce 2024 vypadá velmi optimisticky. Jistě se bude vyznačovat dynamickou souhrou technologického pokroku, imperativů udržitelnosti a neúnavné snahy o provozní dokonalost, ovšem datová centra mají také prostor pro zodpovědný a udržitelný růst, aby se stala skutečnými centry digitálních inovací – což je pro toto odvětví i pro nás všechny nová trajektorie přinášející hodnotu.

Elektrotechnické výrobky v oběhovém hospodářství: jsou dobré pro podnikání?

0

Jean Miyeli, ředitel pro strategii segmentu a udržitelnosti ve společnosti Eaton Electrical, EMEA, zkoumá, proč bude mít myšlení oběhového hospodářství v elektrotechnickém průmyslu stále větší vliv.

„Konzumní společnost“ – fráze, která byla zpopularizována v 60. letech 20. století – formovala naše nákupní zvyklosti po celá desetiletí. Nakupovat, používat a vyhazovat je zavedená rutina, která ovlivňuje získávání surovin, dodavatelské řetězce a nakládání s odpady.

To se však mění s tím, jak si uvědomujeme, že tento přístup může ovlivnit globální klima a omezené přírodní zdroje na naší planetě. Ať tak či onak, všechny podniky musí na obavy o životní prostředí reagovat.

V rámci elektrotechnického průmyslu se naši zákazníci ptají na dopad výrobků na životní prostředí mnohem podrobněji než dříve. Je to dobré pro planetu? A je to dobré i pro podnikání?

„Plně elektrický“ životní styl

Elektrifikace v podstatě znamená odklon od přímého využívání fosilních paliv, jako je ropa a plyn, a tudíž zahrnuje investice zákazníků do produktů, jako jsou elektromobily a nabíječky pro elektromobily, elektrické topné systémy a podobné položky.

Tato změna je součástí energetického přechodu, který znamená nahrazení komerční výroby elektřiny z fosilních paliv výrobou z méně uhlíkově náročných zdrojů a také výrobu většího množství energie v domácnostech, například z domacích fotovoltaických elektráren.

Majitelé domů, komerčních budov a developeři musí přemýšlet o tom, jak k energetickému přechodu přistupovat, včetně toho, jak elektrická infrastruktura v nových i rekonstruovaných budovách podporuje zvýšené nároky na spotřebu elektrické energie a energy management.

„Plně elektrický“ životní styl zahrnuje nabíječky pro elektromobily, fotovoltaické střídače, tepelná čerpadla, bateriové systémy pro ukládání energie a digitální systémy, které je propojují. To je dobré pro podnikání v elektrotechnickém odvětví, ovšem s jednou výhradou: musí převládnout oběhové hospodářství.

Co je to oběhové hospodářství?

V oběhovém hospodářství se výrobky udržují v provozu co nejdéle prostřednictvím oprav, recyklace a redesignu, aby mohly být používány znovu a znovu. Znamená to, že se výrobky několikrát renovují, znovu používají, mění svůj účel a znovu se distribuují, než se dostanou k recyklaci po skončení své životnosti.

Součástí toho je nový přístup k vývoji, výrobě a podpoře výrobků s důrazem kladeným na jejich odolnost a snahu o opětovnou výrobu. Stále důležitější je také výroba v uzavřeném cyklu, která zahrnuje využití digitálních technik k optimálnímu využití materiálů.

Rozsah transformace spojené se zaváděním oběhového hospodářství je dalekosáhlý, protože se týká celého průmyslového hodnotového řetězce od získávání materiálů až po strategie ukončení životnosti. Jde tedy o mnohem víc než jen o pouhou recyklaci výrobků.

Praktická hodnota

Zavedení přístupu oběhového hospodářství v jakémkoli odvětví je nepochybně nákladné, ale v elektrotechnickém průmyslu lze kromě zásadních přínosů pro životní prostředí získat i velmi praktickou hodnotu.

Je to proto, že mnoho produktů, které jsou základem energetického přechodu, je nového typu, většina z nich je mnohem složitější než ty, které známe v současnosti, a některé jsou založeny na velmi cenných surovinách, jako jsou vzácné kovy.

Jako společnost, jako podniky i jako spotřebitelé, kteří si kupují elektrotechnické výrobky pro vlastní potřebu, se pochopitelně raději vyhneme rychlé likvidaci těchto výrobků s vyšší hodnotou. Místo toho upřednostníme jejich oběh, abychom co nejlépe využili suroviny, které obsahují.

Tato změna přístupu jistě ovlivní dodavatelské řetězce ve všech fázích, od nákupu přes velkoobchod až po maloobchod. Samozřejmě to také omezí spotřebu přírodních zdrojů.

Regulační imperativ

Vlády v Evropě i v jiných částech světa již přijímají zákony a vytvářejí regulační předpisy, které mají urychlit energetický přechod a podpořit používání technik oběhového hospodářství.

V Evropské unii musí členské státy dodržovat právní předpisy vyplývající z legislativních programů Fit-for-55 a RePowerEU, které se týkají prakticky všech aspektů udržitelnosti s důrazem na snižování spotřeby fosilních paliv. Totéž platí i v evropských zemích mimo EU.

Termíny pro postupné vyřazení vozidel se spalovacími motory jsou dobrým příkladem toho, jak regulace povede ke snížení emisí uhlíku, zatímco vlastnictví elektromobilů povzbudí majitele budov vydat se cestou elektrifikace kvůli nutnosti nabíjet tyto elektromobily.

Je snadné si představit, jak se oběhové hospodářství prosadí ve výrobě vozidel. Již nyní se objevují trhy s vyřazenými bateriemi pro vozidla, které již nelze použít pro mobilitu, ale dokonale se přitom hodí pro statické použití coby úložiště energie v budovách.

Dobré pro planetu i podnikání

Oběhové hospodářství je logický přístup, který většina lidí chápe, a my ho musíme realizovat v praxi. Udržitelný průmysl výroby a dodávek elektrotechniky bude v nízkouhlíkovém světě stěžejním aktivem.

Udržitelnost a energetická transformace – řízená vládami prostřednictvím regulačních předpisů, spotřebiteli prostřednictvím jejich preferencí a finančními trhy prostřednictvím investic do životního prostředí, sociální oblasti a správy – změní náš svět a naše podnikání způsobem, který teprve nyní plně chápeme.

Jedno je však jasné: odpověď na otázku, zda je to dobré pro planetu či pro podnikání, musí být jednoznačná: „Pro obojí“.

Jean Miyeli je ředitel segmentu, Eaton Electrical, EMEA

Šifrovaná revoluce: budoucnost kybernetické bezpečnosti

0

V éře, kdy se digitalizace stává nezvratným prvkem každodenního života, otázky kybernetické bezpečnosti nabývají na důležitosti. Se stále sofistikovanějšími kybernetickými hrozbami a neustálým nárůstem digitálního propojení, šifrovaná komunikace se stává klíčovým hráčem ve hře na ochranu našich osobních údajů a citlivých informací.

Ransomware, phishing, malware – tyto termíny se staly běžnou součástí naší digitální slovní zásoby. Kybernetické hrozby jsou sofistikovanější a útočníci stále nacházejí nové způsoby, jak proniknout do našich digitálních světů. Šifrovaná komunikace se stává klíčovým nástrojem pro odolávání těmto hrozbám.Šifrování není již jen doménou tajných vládních organizací; stává se běžným prvkem našich komunikačních platforem. Aplikace, které nabízí end-to-end šifrování, umožňují uživatelům komunikovat tak, že nikdo kromě příjemce nemůže dešifrovat zprávu. Toto je klíčový nástroj pro ochranu osobních údajů před neoprávněným přístupem.

Objevují se nové šifrované komunikační nástroje, které nabízejí bezpečnost bez kompromisů. Bezpečné videohovory, šifrované e-maily a zabezpečená sdílení souborů jsou dnes standardem pro ty, kteří si cení své kybernetické bezpečnosti. Tyto nástroje překračují hranice běžného šifrování a dávají uživatelům větší kontrolu nad tím, jak jsou jejich údaje chráněny.Nicméně, s rostoucím významem šifrované komunikace se objevují i otázky. Některé vlády a organizace tvrdí, že silné šifrování brání vyšetřování zločinu a terorismu. To vede k debatě o tom, jak nalezení rovnováhy mezi bezpečností a soukromím může být klíčové pro budoucnost digitálního světa.V oblasti kybernetické bezpečnosti se neustále vyvíjí nové technologie. Od kvantového šifrování po umělou inteligenci, inovace v oblasti šifrování jsou klíčovým prvkem v boji proti kybernetickým hrozbám. Budoucnost přináší nejen silnější šifrovací algoritmy, ale i nové přístupy k ochraně digitálních údajů.

Ve světě, kde jsme neustále propojeni a závislí na digitální komunikaci, je šifrování nejen technologií budoucnosti, ale také klíčovým prvkem pro ochranu naší soukromí a bezpečnosti. S každým inovačním krokem v oblasti šifrování se přibližujeme k digitálnímu světu, který je bezpečný, bezpečnější a více respektuje naše soukromí.

Využití 3M brusiva

0

Každá dílna, ať už je to profesionální dílna nebo domácí koutek pro řemeslné práce, potřebuje spolehlivé nástroje. Mezi tyto klíčové nástroje patří také široká škála brusiva od renomovaného výrobce 3M.

3M brusiva jsou synonymem pro kvalitu, výkon a spolehlivost

3M brusivo zajišťuje nezbytné podmínky pro úspěšné dokončení mnoha prací. V tomto článku si přiblížíme některé z hlavních produktů, které by neměly chybět v žádné dílně.

Brusné kotouče

Klíčovým prvkem v oblasti broušení a úpravy povrchů jsou brusné kotouče. Jsou navrženy tak, aby nabízeli nejen vynikající výkon při broušení, ale také dlouhou životnost a minimální opotřebení. Díky široké škále variant jsou vhodné pro různé materiály a aplikace, od kovů po dřevo či plasty. S jejich precizní konstrukcí a odolností jsou nezbytným nástrojem pro profesionály i amatéry.

3M Suchý Zip

Tento inovativní systém umožňuje rychlou výměnu brusného papíru či kotoučů bez nutnosti jakéhokoli nářadí. Díky mechanismu suchého zipu je připojení a odpojení brusného materiálu rychlé, snadné a přesné. To znamená, že se můžete snadno přizpůsobit různým povrchům a pracovním podmínkám, což vede k efektivnější práci. 3M suchý zip šetří váš čas.

3M brusné pásy

Dalším neocenitelným nástrojem jsou brusné pásy od 3M, které nabízejí široké možnosti použití, zejména při práci s dřevem, kovem nebo plasty. Jsou navrženy pro vysokou odolnost a dlouhou životnost, což je dělá ideální volbou pro opakované broušení při zachování konzistentní kvality výsledného povrchu.

3M brusné houbičky

Tyto houbičky jsou skvělým pomocníkem pro různé drobné úpravy a finální broušení. Jsou měkké a pružné, což umožňuje práci s různými tvary a povrchy. Jsou ideální pro leštění a dokončování povrchů s maximální péčí o detaily.

S celou řadou produktů od brusných kotoučů po brusné pásy, 3M nabízí kompletní sortiment brusiva, který pokrývá potřeby každé dílny. Jejich inovativní technologie, spolehlivost a výkon jsou klíčovými faktory pro efektivní a kvalitní práci. Nezáleží na tom, zda jste profesionální řemeslník nebo nadšený amatér, 3M brusiva jsou nepostradatelnými nástroji pro dosažení dokonalých výsledků ve vaší dílně.

Systémy pro chytrou domácnost jako součást udržitelné budoucnosti

0

Systémy pro chytrou domácnost v současné době pomáhají automatizovat rutinní domácí činnosti, jako je zapínání a vypínání světel, stahování rolet, nastavování topení nebo třeba zalévání zahrady. Do budoucna toho ale budou dělat daleko více a jednou z nejdůležitějších věcí bude řízení spotřeby energie a její maximální optimalizace, aby domácnosti mohli nejen ušetřit, ale také žít v souladu s principy udržitelnosti.

Společnost Eaton již v roce 2003 představila systém zabývající se inteligentním řízením energie, bezdrátový systém domácí automatizace xComfort. Ten byl navržen tak, aby usnadnil ovládání pevného osvětlení, vytápění a stínění a zvýšil energetickou účinnost. V průběhu uplynulých 20 let společnost Eaton vyvíjela a rozšiřovala svou nabídku produktů xComfort a stala se tak spolehlivým a důvěryhodným partnerem pro firmy zabývající se instalací inteligentní domácnosti.

Systém xComfort nyní nabízí širokou škálu bezdrátových produktů a funkcí, od řízení vytápění, osvětlení a stínění až po ochranu proti úniku vody. xComfort Bridge, nejnovější řídicí jednotka xComfort, nabízí uživatelům snadno konfigurovatelný systém bez nutnosti programování. Mohou tak ovládat svá zařízení domácí automatizace na dálku prostřednictvím mobilní aplikace xComfort Bridge, zatímco cloudová platforma xComfort poskytuje bezpečný přístup ke všem připojeným zařízením.

Roman Rappel-de Haan, který je vedoucím produktového managementu společnosti Eaton pro automatizaci budov a od počátku pracuje také na systému xComfort, říká, že „je další výzvou pro systém xComfort přechod od domácí automatizace k řízení spotřeby energie v souladu se zaměřením společnosti Eaton, tedy inteligentním řízením spotřeby energie. Tento přechod nám umožní pomáhat zákazníkům při řízení a optimalizaci spotřeby energie, což povede ke snížení nákladů a větší udržitelnosti.“

Vzhledem k tomu, že společnost Eaton rovněž plánuje přechod z uzavřeného proprietárního komunikačního protokolu na otevřenější, interoperabilní standard, otevírá nedávné zavedení standardu Matter zajímavé možnosti pro budoucnost systému xComfort. Matter je otevřený, jednotný protokol pro inteligentní domácnosti, který umožňuje bezproblémovou spolupráci zařízení různých výrobců. To znamená, že zařízení xComfort mohou komunikovat s dalšími zařízeními podporujícími standard Matter, což uživatelům poskytuje více možností a flexibility pro jejich systémy inteligentní domácnosti.

Historie systému xComfort dokládá závazek společnosti Eaton inovovat a poskytovat zákazníkům vysoce kvalitní a spolehlivá řešení domácí automatizace. Dvacet let po uvedení na trh vypadá budoucnost systému xComfort jasně a slibně díky důrazu na řízení spotřeby energie a zavádění nových technologií, jako je Matter.

O společnosti Eaton

Eaton je společnost zabývající se inteligentním řízením energie, jejímž cílem je zlepšovat kvalitu života a chránit životní prostředí pro obyvatele na celém světě. Řídíme se naším závazkem podnikat správně, pracovat udržitelně a pomáhat našim zákazníkům hospodařit s energií ─ dnes i v budoucnu. Využíváním globálních trendů růstu elektrifikace a digitalizace urychlujeme přechod naší planety na obnovitelnou energii, pomáháme řešit nejnaléhavější světové výzvy v oblasti řízení energie a děláme, co je nejlepší pro všechny zúčastněné strany a celou společnost.

Společnost Eaton byla založena v roce 1911 a již sto let je kótována na newyorské burze. V roce 2022 jsme vykázali tržby ve výši 20,8 miliardy dolarů a našim zákazníkům sloužíme ve více než 170 zemích. Pro více informací navštivte webové stránky www.eaton.com. Sledujte nás na Twitteru a LinkedIn.

Vstřikování plastů Mladá Boleslav vyřeší i vaši poptávku po mnohých výrobcích

0

Všichni, kdo ke své činnosti potřebují kvalitní plastové nebo pryžové díly a výlisky, které je potřeba vyrobit přesně na míru, vědí, jak je důležité, aby je firma, která se na tuto činnost specializuje, vyrobila naprosto přesně. V tomto směru se můžete s důvěrou obrátit na společnost KP-Works. Nabízí vstřikování plastů pro zájemce z Mladé Boleslavi i širokého okolí.

Proč právě KP-Works?

Tato společnost je na trhu mnoho let a poznatky získané praxí denně předává do svých výrobků. Neustále se snaží posouvat hranice možností, nabízí zákazníkům nejlepší produkty a služby tak, aby plně splnily jejich potřeby.

Zároveň při činnosti používá moderní technologie, jež dovolují vyrábět plastové díly a výlisky na zakázku s vysokou precizností a kvalitou. Zakázky klientů v podobně vstřikování plastů i jiné, realizuje na svých vlastních strojích. Jedná se o vstřikovací lisy s uzavírací silou do 100 t a velikostí výlisků s váhou do 180 g.

Vstřikování všech technických plastů

Společnost při své výrobě vstřikuje všechny technické plasty, ať už jde o PE, PP, ABS, PA, PC, TPE, plasty plněné a čisté, průhledné a barevné. Ať už přijdete s jakýmkoli požadavkem, byť bude netradiční a třeba i první v pořadí, pracovníci firmy udělají vše pro to, aby vám vyhověli. Cílem společnosti je být vedoucím výrobcem v oboru a stát se pro zákazníky jednoznačnou volbou, ať už budou mít jakékoli potřeby v oblasti vstřikování plastů a výroby plastových dílů.

Jednoduchý postup pro získání výrobků

Pokud máte zájem o vstřikování plastů Mladá Boleslav, najděte si čas k zaslání poptávky, na základě které vám pracovníci vyhotoví cenovou nabídku. Následně proběhne konzultace, návrh a konstrukce, výroba vzorku, testování a předání testovaného vzorku, optimalizace a schválení a předání produktu příp. sériová výroba.

Více informací získáte na kp-works.cz.

Jakou obuv a uniformu by měla mít zdravotní sestra? V hlavní roli jsou bezpečnost a pohodlí

0

Když dojde na návštěvu lékaře, lidé jsou nervózní a bez nálady. Není divu. Jenomže se pravidelným prohlídkám nevyhneme, zdraví je to nejcennější a je nutné o něj pečovat. Jakmile vejdeme do ordinace a jako první spatříme usměvavou zdravotní sestřičku, obavy z nás aspoň trochu opadnou.

Nemyslete si však, že mají sestřičky na růžích ustláno. Celý den jsou na nohou, musí být vstřícné a stále ve střehu. Každý klient kliniky si rád popovídá s pěkně oděnou sestřičkou, protože ji na první pohled pozná a zbaví se strachu. Sestřička má většinou na sobě bílé kalhoty a halenu, samozřejmostí je kvalitní zdravotnická obuv.

I designové mohou být komfortní

V dnešní době nabízejí výrobci pestrou paletu zdravotnické obuvi. Ve výsledku je vlastně jedno, jaký design boty mají. Klíčem ke spokojenosti jsou pohodlí a bezpečnost. Nevhodně zvolená zdravotnická obuv dokáže zkomplikovat život. V první řadě by měla být anatomicky tvarovaná stélka, díky tomu se vyhne sestra plochým nohám. Rovněž by se měla botka ve špičce mírně ohýbat, jenom tak bude každý pohyb plynulý, chodidla nebudou zbytečně namáhaná a omezí se výskyt deformace nohou. Obuv musí tlumit nárazy, ale zároveň nesmí být těžká.

S výběrem si dejte na čas

Zdravotnická obuv je základním prvkem uniformy sestřičky, proto by se neměl výběr uspěchat. Na podlahách to v nemocnicích často klouže, nutností je protiskluzová podrážka. Nejlepší produkty jsou prodyšné, s pružnou patou a antialergické.

Slušivé haleny v mnoha barvách

Úsměv na tváři pracovnice je fajn, ale potřebuje také sesterské haleny, aby byla k rozeznání od jiných lidí v nemocnici. V tomto ohledu je možné pořídit si klasické bílé, nicméně jsou populární také modré, růžové a žluté. Právě tyto odstíny jsou pro oko příjemné a vytvářejí pozitivní atmosféru.

Střešní světlík dodá vašim prostorům přirozené světlo

0

Díky střešním světlíkům lze přivést světlo i tam, kde je to jinak poměrně obtížné. Ať již jde o velké haly, nebo třeba nedostatečně osvětlené či zcela neosvětlené prostory pod střechou. Ideální je objednat světlíky přímo od výrobce.

Kvalitní střešní světlík dnes musí splňovat celou řadu požadavků developerů a majitelů nemovitostí. Nejenže má správně a dostatečně do interiérového prostoru distribuovat světlo, ale musí splňovat i požadavky na dostatečnou tepelnou izolaci, taktéž na design. Ideální je nechat si vyrobit kvalitní světlíky na míru, díky kterým nemusíte přizpůsobovat nemovitost světlíku, ale světlík se přizpůsobí vám.

Nechte si vyrobit střešní světlíky na míru

Dobrý výrobce světlíků vám je schopen nabídnout kvalitu, flexibilitu, co se týče zpracování a designu, ale rovněž rychlou dodávku. Hledáte osvědčeného dodavatele? Výrobce světlíků, firma R3STAV, má skvělé reference a za sebou velké množství realizovaných zakázek. Společnost se specializuje na instalace světlíků jak do komerčních, tak soukromých budov. Velká část zakázek míří na rekonstruované objekty. Nové světlíky splňují požadavky na ochranu před zatékáním, zabraňují únikům tepla a jsou vizuálně přizpůsobeny požadavkům dnešní doby.

Typy střešních světlíků

R3STAV nabízí různé typy střešních světlíků. Klasikou jsou obloukové střešní světlíky, jež se instalují především na ploché střechy a rovné střechy s mírným sklonem. Na tyto střechy se hodí rovněž pultové světlíky z celohliníkové konstrukce osazeny polykarbonátovými komůrkovými deskami. Především pro továrny, různé haly a obchodní centra se používají sedlové střešní světlíky. Jestliže hledáte řešení, které do interiéru přinese skutečně velké množství světla, sáhnout lze po shedových střešních světlících. Ty se instalují tak, aby průsvitná část směřovala na sever a neprůsvitná na jih. Díky této orientaci se předchází nadměrnému přehřívání prostor. Výrobu každého z těchto typů světlíků můžete poptávat ve firmě R3STAV.

Návrh a zhotovení forem a přípravků pro vás zajistí KP –WORKS

0

Mnohé společnosti nejen u nás, ale i v zahraničí, potřebují pro svou výrobu nejdříve formy a přípravky, po jejichž obstarání mohou teprve výrobu zahájit. To platí např. v automobilovém průmyslu, ale i v mnoha dalších odvětvích. Aby šlo formy a přípravky vyrobit, je nutné mít k dispozici patřičné stroje, které na základě připravených podkladů vytvoří to, co daná firma potřebuje. Kde se obrátit, pokud chcete profesionály, kteří vám poradí, pomohou a vyrobí takřka vše, co potřebujete?

Obraťte se na KP-WORKS

V každém oboru je dobré znát někoho, o kom víte, že má obrovské zkušenosti, znalosti, své práci rozumí a používá ty nejlepší stroje i moderní technologie. Když navíc u strojů pracuje tým zkušených odborníků, kteří znají vlastnosti materiálů, jako je např. polykarbonát, vědí, nač si dát pozor, je výsledek naprosto dokonalý.

Právě k takovým patří firma KP-WORKS. Její tradice sahá už do roku 1990, kdy společnost NoNa založil pan Nohýnek. Firma dříve vyráběla doplňkové a spotřební zboží pro modeláře, realizovala i zakázkové formy a přípravky. V roce 2010 se rozšířilo pole působení o CNC obrábění a zhotovování vlastních forem. V roce 2016 došlo ke změně názvu firmy na KP-WORKS a její činnost převzal vnuk pana Nohýnka Matěj Karcol. Spolu s kolegy pro vás pracuje dodnes, dodržují tradici, zajišťují kvalitní realizace dle přání klientů.

Služby KP-WORKS

Firma nabízí kompletní portfolio služeb v oboru lisování PVC výrobků. Jde o vstřikování plastů, výrobu forem, nástrojárnu, výrobu přípravků i obrábění. Na webových stránkách kp-works.cz se můžete podívat na ukázku výrobků, jež firma v minulosti vyrobila.

Ať už má být zpracována polykarbonátová deska nebo cokoli jiné, poradí si. Obrábění se nejčastěji zaměřuje na výrobu vstřikovacích forem z hliníkových slitin, ale slouží i k výrobě nejrůznějších přípravků. K dispozici jsou stroje, jako CNC frézka, univerzální hrotový soustruh, vodorovná rovinná magnetická bruska, konvenční frézka, stojanové vrtačky, pásové pily. V realizaci pomáhají programy CAD program Solidworks.

Hlavní pracovní náplní je výroba plastových dílů technologií vstřikování za pomoci strojů Arburg 221M, Arburg 320M, Topmachines S 1000-310.

Více informací najdete na kp-works.cz.

Nerez v běžném životě – jak často se s ním setkáváme?

0

I když si to možná ani neuvědomujeme, nerezová ocel (známá také jako nerez) hraje v našem každodenním životě klíčovou roli. Tento všestranný materiál se vyskytuje v mnoha různých situacích a místech, ať už doma, v práci nebo při cestování. Pojďme se podívat na to, jak často se setkáváme s nerezem ve svém každodenním životě.

V kuchyni:

Kuchyňské nádobí: Nerezová ocel se často používá při výrobě hrnců, pánví, nožů a příboru. Je to díky její odolnosti vůči korozi a snadnému čištění.

Spotřebiče: Mnoho domácích spotřebičů, jako jsou ledničky, trouby a myčky, má nerezové části. Tyto povrchy jsou esteticky příjemné a snadno udržovatelné.

V koupelně:

Kohoutky a sprchové hlavice: Nerezová ocel je oblíbeným materiálem pro výrobu kohoutků a sprchových hlavic díky své odolnosti proti korozi a vodním stopy.

Vodovodní potrubí: V některých domácnostech se používají nerezové trubky pro odvodnění a vodovodní instalace kvůli své trvanlivosti.

V interiéru a nábytku:

Nábytek: Nerezová ocel se stala populárním materiálem pro nábytek, včetně stolů, židlí a regálů, díky svému modernímu vzhledu a trvanlivosti.

Venkovní prostředí:

Zábradlí a ploty: Venkovní zábradlí a ploty jsou často vyrobeny z nerezové oceli kvůli její odolnosti proti povětrnostním vlivům.

V medicíně:

Lékařské nástroje: Nerezová ocel je stále hojně používána v lékařství pro výrobu chirurgických nástrojů a zařízení díky své hygieničnosti a sterilizovatelnosti.

V průmyslu:

Průmyslové potrubí a zařízení: V průmyslovém prostředí je nerezová ocel klíčovým materiálem pro potrubí, nádrže a zařízení díky své odolnosti a schopnosti odolat chemickým látkám.

Architektura a design:

Stavební prvky: V moderní architektuře je nerezová ocel často používána pro fasády budov a dekorativní prvky díky svému estetickému vzhledu.

Umělecká díla: Mnozí umělci používají nerezovou ocel pro svá umělecká díla díky jejímu zvláštnímu lesku a trvanlivosti.

Je zřejmé, že nerezová ocel má široké uplatnění ve všech oblastech našeho života. Její vlastnosti odolnosti a estetického vzhledu ji činí nepostradatelným materiálem, který nás obklopuje každý den. Pokud hledáte spolehlivého dodavatele nerezových výrobků, můžete se obrátit na https://stainlesseurope.cz/který nabízí široký sortiment produktů pro různé potřeby.

Nejnovější články